• Kultura

VELIKI KONCERT BOJANE I NIKOLE PEKOVIĆ SA UMETNIČKOM PORODICOM “BOŽANSKI JE DAVATI, PRIMATI JE LjUDSKI”

Bojana i Nikola Peković (pobednici TV serijala „Ja imam talenat“ 2012.god.) sa „Umetničkom porodicom“, održaće veliki koncert u Narodnom pozorištu u Nišu, 3. decembra 2016. sa početkom od 20:00 časova. Na koncertu, pod nazivom “Božanski je davati, primati je ljudski” će promovisati svoj prvi album u izdavaštvu PGP/RTS-a, pod nazivom „Nebesko je uvek i doveka“.

Nakon prošlogodišnjeg koncerta u Sava Centru pred 3000 ljubitelja njihove muzike, niška publika imaće jedinstvenu priliku da uživa u originalnom spoju klasičnog i tradicionalnog zvuka, jedinstvenog na svetskoj muzičkoj sceni, koji Bojana i Nikola kreiraju kroz gusle i harmoniku, uz podršku perkusija, klavira, klarineta, violončela, bubnjeveva i bas gitare. Oni promovišu tradicionalne porodične i ljudske vrednosti zbog čega nailaze na podršku velikog dela kako domaće tako i međunarodne javnosti.

Ovaj koncert će biti šesti po redu sa humanitarnim karakterom, u  organizaciji  Studentskog kulturnog centra Niš i Rotarakt i Rotari kluba Niš.  Primarni motiv organizatora koncerata, svake godine, jeste doprinos i pomoć razvoju našeg društva, kroz donacije trajnog tipa, prvenstveno usmerene ka poboljšanju kvaliteta uslova života mladih, njihovog obrazovanja, kulture i zdravlja. U želji da i ove godine podržimo razvoj talenata mladih umetnika našeg grada, prihod od prodaje ulaznica, čija je cena 400 dinara, biće namenjen za kupovinu muzičkih instrumenata i podršku niške Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“.

Važno je istaći da se Bojana i Nikola neprestano izgrađuju i usavršavaju kao umetnici. Nikola je najmlađi docent u Srbiji. Predaje glavni predmet Harmonika na  Fakultetu umetnosti u Nišu.  Nedavno je završio specijalizaciju u Španiji i odmah potom upisao doktorske studije u Portugalu. Bojana je prva godina  na Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu-enomuzikološki odsek. Jedan od poslednjih nastupa imala je Kolarcu tokom festivala „BEMUS“ izvodeći kompoziciju Ivana Jevtića kao solista sa Simfonijskim orkestrom RTS-a uz dirigentsku palicu maestra Bojana Suđića. Nastupali su zajedno i solistički u: Srbiji, Crnoj Gori, Slovačkoj, Italiji, Nemačkoj, Ukrajini, Litvaniji, Letoniji, Grčkoj, Francuskoj, Portugaliji, Španiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kanadi, Sloveniji, Albaniji, Kini, Belgiji i Rusiji.

Sve informacije možete pratiti na zvaničnom Fejsbuk eventu.

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Budimo u kontaktu

Kako prirodnom medicinom doći do zdravlja, ishrana, recepti, fitnes. Saveti za negu lica, tela i kose. Modni trendovi, lifestyle, kozmetika. Vodič za muško ženske i porodične odnose. Putovanja, zabava, kultura, posao, blogovi, korisni saveti za svakodnevni život.

Pročitaj još