• Zdravlje

Tribina o medicinskoj upotrebi kanabisa

Lekalizacija Srbije

Lekarizacija Srbije u saradnji sa Studentskim parlamentom Pravnog fakulteta u Nišu organizuje tribinu o legalizaciji upotrebe kanabisa u medicinske svrhe.

Kakav uticaj bi imala legalizacija kanabisa u medicinske svrhe na lečenje tumora, neurodegenerativnih i autoimunih bolesti, biće tema na tribini na Pravnom fakultetu u Nišu, koja će se održati 7. marta, sa početkom u 17:30 časova.

U Nišu ima mnogo pacijenata koji ilegalno i po visokim cenama nabavljaju ulje kanabisa za lečenje. S toga je cilj da se legalizuje proizvodnja preparata, koja bi se mogla koristiti po preporuci i uputstvima lekara. Legalizacija kanabisa bi izazvala više pozitivnih efekata.

Udruženje “Lekalizacija Srbije se zalaže za izmenu Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama, Zakona o krivičnom postupku i usklađivanje podzakonskih akata iz ove oblasti sa modernim dostignućima medicinske nauke i prakse.

Organizatori ove tribine vas pozivaju da budete odgovorni i date doprinos ovoj već zahuhtaloj akciji.

Gosti tribine:

– Dr Jaroslav Bojović, internista-reumatolog, Vojnomedicinska akademija;

– Dr Vladan Radivojević, psihijatar, Klinika za zaštitu mentalnog zdravlja, Odeljenje za lečenje bolesti zavisnosti;

– KC Niš Antonije Kovačević, predsednik udruženja “Lekalizacija Srbije”;

– Dr Maja Vučković, predsednik odbora Niš “Lekalizacija Srbije”;

– Mladen Nikolić, koautor Zakona o psihoaktivnim supstancama;

– Mirjana Tomić, gen. sekretar udruženja “Lekalizacija Srbije” i moderator tribine.

Izvor naslovne fotografije: lek.url.ph

3 komentara

  1. Đorđević Radovan 17. decembar 2011. Konačno se kreće sa mrtve tačke.. Sad pamet u glavu i pitaze za koga glasamoNadam se da nije kasno i da se nisu razbežali svi koji nešto mogu i žele..

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Budimo u kontaktu

Kako prirodnom medicinom doći do zdravlja, ishrana, recepti, fitnes. Saveti za negu lica, tela i kose. Modni trendovi, lifestyle, kozmetika. Vodič za muško ženske i porodične odnose. Putovanja, zabava, kultura, posao, blogovi, korisni saveti za svakodnevni život.

Najčitanije

Pročitaj još