Treći Međunarodni sajam zanatstva

U Kući starih zanata ( ulica Kosovke devojke 6/a ) danas će svečano, sa početkom od 11 sati biti otvoren Treći Međunarodni sajam zanatstva. Tokom trodnevnog trajanja sajma, učesnici će svoje proizvode izlagati na Trgu Kralja Milana, na platou ispred Galerije Srbija.

Ovo je treći po redu Međunarodni sajam u organizaciji GO „Pantelej“, a koji predstavlja kontinuitet ostvarenih ciljeva i rezultata projekta „Oživljavanje starih zanata u prekograničnom regionu.

Projekat je organizovan sa bugarskim partnerima u toku 2014. godine, i težio je stvaranju povoljnih uslova za oživljavanje starih zanata, kao i uspostavljanju kontakta između zanatlija sa bugarske i srpske strane.

Takođe, jedan od ciljeva jeste promocija zanatskih unikatnih proizvoda putem kataloga, internet prezentacija, i organizovanja sajma kao javne manifestacije.

Ovim projektom uspostavljen je temelj dugoročne esnafske saradnje, što potvrđuje i veliko interesovanje i dolazak brojnoh učesnika iz Bugarske i regiona.

Foto: http://www.belami.rs

J. M.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Budimo u kontaktu

Kako prirodnom medicinom doći do zdravlja, ishrana, recepti, fitnes. Saveti za negu lica, tela i kose. Modni trendovi, lifestyle, kozmetika. Vodič za muško ženske i porodične odnose. Putovanja, zabava, kultura, posao, blogovi, korisni saveti za svakodnevni život.

Najčitanije

Pročitaj još