• Kultura

Sve je spremno, počinje Nišville!

U prostorijama Nišville press centra danas je održana prva press konferencija za novinare. Prema rečima direktora festivala Ivana Blagojevića, sve je spremno da ovogodišnje izdanje Nišville Jazz festivala počne.

Na uvodnoj press konferenciji pored direktora Nišville festivala prisustvovao je i Davorin Dinić naš sugrađanin koji je svojim fotografijama starog – novog Niša zaokupirao pažnju mnogih u poslednje vreme. Davorin će se svojom postavkom fotografija pod nazivom „Senke starog Niša“ predstaviti večeras od 19h, u Salonu 77 kada je najavljeno otvaranje izložbe.

Već od 19:30h na platou kod izgorelih ateljea sledi otvaranje izložbe „Viki voli zemlju – Wiki loves Earth – WLE“ Projekat koji je započet u cilju očuvanja slobodnih fotografija mnogobrojnih svetskih prirodnih dobara. Na izložbi će biti predstavljeno 20 najboljih fotografija zaštićenih prirodnih dobara iz cele Srbije, istakla je predstavnica “Vikimedije” – Ivana Guslarević.

Na konferenciji su prisustvoali i čanovi etno sastava „Iva” iz Doboja koji će se predstaviti niškoj publici još večeras na River stage-u, na amfiteatru nišavskog keja. Smatramo da je Nišville vodeći festival jazz muzike na ovim prostorima pa nam je u tom velika čast i zadovoljstvo da nastupamo na njemu, rekao je Saša Pavlović. Muziku njihovog sastava karakteriše fuzija balkanske etno muzike i elementa jazz-a.

Večerašnji program na River stage-u počinje od 20h.

Julija Krstić

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Budimo u kontaktu

Kako prirodnom medicinom doći do zdravlja, ishrana, recepti, fitnes. Saveti za negu lica, tela i kose. Modni trendovi, lifestyle, kozmetika. Vodič za muško ženske i porodične odnose. Putovanja, zabava, kultura, posao, blogovi, korisni saveti za svakodnevni život.

Pročitaj još