Samostalna izložba Nemanje Vučkovića u Paris Art Ame kafe galeriji!

-

U subotu 14.oktobra od 19h  za sve ljubitelje umetnosti kafe galerija Paris Art Ame predstaviće samostalnu izložbu slika „Beskonačnost“ mladog umetnika Nemanje Vučkovića.

Nemanja Vučković je rođen 1990. godine u Surdulici, gde je završio osnovnu i srednju školu. Godine 2008. upisao je Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru gde je 2012. godine diplomiranirao na Fakultetu primenjenih umetnosti, smer dizajn enterijera. Sledeće, 2013. godine, na Univerzitet u Novom Sadu upisao je Tehnološki Fakultet “Mihajlo Pupin”, smer master Inženjer tehnologije, koji je iste godine zavšio i započeo doktorske studije na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, gde je trenutno na završnoj godini. Godine 2015. na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru upisao je master slikarstvo, a 2017. godine postao je master slikar u klasi Fehima Huskovića.

Njegovi radovi objavljivani u raznim časopisima, takođe i na televiziji i radiju. Radi na polju slikarstva, ali se bavi i grafikom, izradom mozaika, kao i dizajnom enterijera. Većina njegovih radova se zasniva na traženju veze između energije prirode i ljudske energije u trenutku stvaranja. Poznat je po svojim ahromatskim pejzažima i netipičnom kompozicijom. Njegov rad se povezuje sa slikarima fovizma i ekspresionizma.

Iza sebe ima 4 samostalne izložbe dok je na grupnim izložbama počeo da izlaže još 1999.godine.