Rotarakt klub „Niš Centar“ akcijom krečenja škole u Donjoj Studeni odgovara na pitanje šta je rotarakt!

Za 49 učenika u isturenom odeljenju osnovne škole “Đura Jakšić” u Donjoj Studeni boravak u školi biće lepši zahvaljujući Rotarakt klubu „Niš Centar“. Članovi ovog kluba su u okviru svoje, sada već tradicionalne akcije, okrečili hodnik i učionice ove škole. Sredstva za realizaciju ove akcije prikupljena su od strane članova Rotarakt zajednice, dok su glavni majstori i moleri bili upravo članovi ovog kluba.

14022342_1213945682003635_2440111978166359779_n

„Aktivnosti uređenja isturenih odeljenja škola na teritoriji Nišavskog okruga su jedan od višegodišnjih ciljeva i prioriteta Rotarakt kluba „Niš Centar“ za unapređenje uslova boravka dece i omladine u školama van gradskog jezgra“ istakao je predsednik Aleksandar Stamenković.

Inače od svog osnivanja 2010. godine, članovi Rotarakt kluba „Niš Centar“ realizovali su više od 130 akcija kao što su pomoć Kliničkom centru Niš kroz nabavku medicinske opreme, interaktivne table i organizovanje kulturnih i obrazovnih programa za decu koja su na lečenju u Dečijoj klinici, nabavka i postavljanje računara i softvera za slepe i slabovide osobe u Narodnoj biblioteci u Nišu, pomoć azilu za pse, krečenje učionica osnovne škole u selu Prosek kod Niša, učešće u globalnom projektu „END POLIO NOW“ za borbu protiv dečije paralize, tradicionalna akcija „pismo majci“ tokom koje članovi kluba dele flašice i cucle trudnicma i porodiljama u niškom porodilištu u vreme novogodišnjih praznika, kao i mnoge druge…

Iako je rotari i rotarakt još uvek nedovoljno poznata organizacija ljudima u našoj sredini, za koju se i dalje vezuju predrasude bazirane na nepoznavanju ove organizacije, ovi ljudi svojim zalaganjem za dobrobit zajednice, realizovanim akcijama i svojim ponašanjem odgovaraju na sva pitanja i najbolje pokazuju duh i ciljeve rotari i ratarakt zajednice.

Više informacija o realizovanim i predstojećim akcijama i samom klubu možete pratiti na zvaničnoj Fejsbuk stranici Rotarakt klub „Niš Centar“.

S. Ć.

Napiši komentar

Unesi komentar!
Please enter your name here