• Zdravlje

Psihološko savetovalište za studente proslavlja desetogodišnjicu postojanja

Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra Univerziteta u Nišu nizom aktivnosti, 22. i 23. maja, obeležiće 10 godina postojanja.

22. maja u 12 sati u maloj sali SKC-a biće održan okrugli sto na temu „Potrebe mladih kao prioritet društvenih organizacija i institucija“. Nakon toga, u 15 sati predviđeno je održavanje radionice „HUMOR, terapijski začin na psihodramski način“ za koju je potrebno prethodno se prijaviti na imejl aleksandrapopovic128@gmail.com.

23. maja od 17 sati u dvorištu Univerziteta održaće se svečano obeležavanje desetogodišnjice kroz predavanje „Psihologija i humor“, psihologa Maje Delibašić na temu „Humor u psihoterapiji“ i predavanje sa elementima stendap nastupa glumice, autorke i stendap komičarke Mariane Aranđelović na temu „Humor – odgovor zdravog razuma i plemenitog duha”. Za ovaj događaj su potrebne prijave na imejl psychonis1@yahoo.com.

Psihološko savetovalište za studente osnovano je u Nišu 2005. godine kao projekat Saveza studenata Univerziteta u Nišu i Udruženja studenata psihologije „PsihoN“. Ovo je jedino univerzitetsko psihološko savetovalište u Srbiji i ima za cilj jačanje individualnih kapaciteta mladih ljudi i unapređenje njihovih socijalnih veština, usvajanje veština rešavanja problema, kanalisanja anksioznosti i agresivnosti, kao i osvešćivanje studenata i srednjoškolaca i celokupnog društva po pitanjima prevencije u oblasti mentalnog zdravlja. Tim čini 10 psihoterapeuta, iz oblasti grupne i individualne terapije i 15 volontera, apsolvenata ili studenata završnih godina psihologije i pedagogije, posebno edukovanih za rad u Savetovalištu.

Izvor fotografije: Fejsbuk/ psiholoskosavetovalistezastudente

Nikola Blagojević

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Budimo u kontaktu

Kako prirodnom medicinom doći do zdravlja, ishrana, recepti, fitnes. Saveti za negu lica, tela i kose. Modni trendovi, lifestyle, kozmetika. Vodič za muško ženske i porodične odnose. Putovanja, zabava, kultura, posao, blogovi, korisni saveti za svakodnevni život.

Najčitanije

Pročitaj još