• Kultura

Pogled na koncert Brejkersa u Nišu iz ličnog ugla

Legendarni sastav Partibrejkers nastupio je u dvorištu Univerziteta u subotu, 19. septembra pred mnogobrojnom publikom koja je uživala u energičnom i jakom zvuku muzike koju Brejkersi stvaraju na sebi svojstven način. Pored starih hitova premijerno su predstavili i nekoliko novih pesama sa albuma „Sirotinjsko cartstvo“.

Ono što je bitno je da mlad čovek prepoznaje taj pozitivan bunt koji donose Brejkersi svojom muzikom, bunt podseća na prolaznost i jednostavnost života, koji poziva na mir i ljubav a ujedno objavljuje rat kiču i šundu. Rok bendovi su uvek bili nosioci promena, usvajanje i pomirenje sa šundom predstavlja predaju i prepuštanje sebe sitnom i primitivnom načinu života i ponašanja. Nije rok muzika jedino što što je kvalitetno, daleko od toga, ali rok nosi tu energiju koja podiže adrenalin, a pored toga može mnogo toga da ti kaže. “Hoću da znam kuda vodi ovaj put, mene i život moj!” pokretačka snaga individualnosti, za sve mlade ljude i one koji se tako osećaju. Muzika koja ne dozvoljava tvom duhu da ostari.

U bolesnom vremenu rijalitija, lekove ne treba tražiti u apoteci, ili kod psihijatra, ljude treba lečiti Brejkersima (Bajagom, Čorbom, Kerberom i ostalima). Zato im hvala na sjajnoj svirci koja je bila u Banovini 19. septembra, jedva čekamo ješ jedan lek ove vrste u nizu terapije.

S. Ć.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Budimo u kontaktu

Kako prirodnom medicinom doći do zdravlja, ishrana, recepti, fitnes. Saveti za negu lica, tela i kose. Modni trendovi, lifestyle, kozmetika. Vodič za muško ženske i porodične odnose. Putovanja, zabava, kultura, posao, blogovi, korisni saveti za svakodnevni život.

Pročitaj još