Od nedelje nova postavka izložbe u kafe galeriji Paris Art

-

Ljubitelji umetosti imaće priliku da jos jednom uživaju u radovima umetnice Mine Stefanović iz Niša. Izložba pod nazivom “34” otvoriće se 26. avgusta u kafe galeriji Paris Art, sa početkom u 20h. Ovo će biti njena četvrta samostalna izložba u njenom rodnom gradu.

Izložba predstavlja retrospektivu radova nastalih 2017. i 2018.godine. Teme koje će se provući kroz izložbu su teme kojima se najčešće bavi, a koje su često smatrane tabu temama u Srbiji. To su mentalno i reproduktivno zdravlje žena kao i seksualnost.
Inspiraciju nalazi u ženama i u životnim situacijama. Svi radovi su jako lični jer kako i sama kaže najbolje poznaje sebe.

Mina Stefanović rodjena je 29.08.1988. godine u Nišu. Godine 2007. je upisala engleski jezik i književnost u Nišu. Bavi se vizuelnom umetnošću ilustracijom, fotografijom i kratkim videima. Ostvarila je saradnju sa izdavačkom kućom “Svet Stripa”( “Veseli Četvrtak”) 2017. godine gde se pojavila u desetom izdanju revije “Kiša” kao illustrator, jednog od najpopularnijih strip junaka, Dilan Doga. Održala je pet samostalnih izložbi pod nazivom “Mimikrija”, “In utero” i “Bareback” i učestvovala na jednoj grupnoj (City vibe) u Nišu, Beogradu i Pančevu.

Napiši komentar

Unesi komentar!
Please enter your name here