Modni saveti za niske žene

Pripadaš grupi niskih žena? I ja sam u toj grupi 😊 Onda si sigurno čula za izreku- lepe stvari dolaze u malim pakovanjima 😉

devojke u modnim kombinacijama

Ukoliko ipak želiš da se osećaš i predstaviš vizuelno višom nego što jesi, imam dobre vesti – i za to postoji rešenje.  Evo nekoliko modnih saveta koje možeš pratiti kako bi izgledala više nego što zaista jesi.

Visoke potpetice – izbor broj 1

cipele

Naravno da su visoke štikle izbor broj jedan ukoliko želiš da budeš viša nego što jesi. Zato pokušaj da nosiš štikle što češće za viši izgled. Modeli obuće, koji imaju kaišiće oko zglobova, vizuelno dele donji deo noge pa noge izgledaju kraće. Zato je požejno da izbjegavaš ove modele obuće. Naravno, nisu visoke potpetice pogodne za svaku priliku, ali potrudi se da uvek nosiš bar malu štiklu. Sada su moderne patike sa platformom, tako da imamo rešenje i za sportsku varijantu, i one dodaju nekoliko centimetara 😉

Mini, maxi i haljine na preklop

devojke u haljinama na preklop

Biraj haljine ili kratke maksimalno do kolena i li maxi do gležnjeva. Ukoliko se odlučiš za dugu haljinu, poželjno je da ona ima veliki šlic napred ili sa strane. Izbegavaj haljine srednje dužine, učiniće te nižom. V izrez okji dobijamo od haljine na preklop dodatno izdužuje vrat, pa čini celu figuru višom.

Kombinezoni i monohromatska kombinacija

devojke u kombinezonima

Kombinezon i kombinacija garderobe u istoj boji će te vizuelno izdužiti. Kombinovanje komada sličnih boja kreira iluziju dužine. Probaj da uklopiš pantalone sa gležnjačama u istoj boji i iznenadićeš se rezultatima. Noge i celokupna figura će biti mnogo izduženija.

Vertikalne pruge

devojke u garderobi na prugice

Ako želiš da nosiš pruge, uvek izaberi vertikalne – posebno za haljine i pantalone. One će te dodatno izdužiti.

Tanki kaiševi, male torbe, kraći sakoi i jakne

Ako želite da nosiš kaiš, biraj tanje umesto glomaznih i širokih.  Tvoj izbor treba da budu male torbe, nemoj da te velika torba „pojede“. Sako i jakne  je poželjno da budu kratki.

Izbegavaj da „presečeš“ telo odevnom kombinacijom na pola

Devojke u različitim modnim kombinacijama

Svi odevni komadi dužine oko kolena vizuelno smanjuju i „krate“  figuru na pola, a samim tim to znači da će skratiti  torzo i noge. Izbegavaj spušteni struk, vrećastu garderobu, dugačke tunike, jer u tome možeš izgledati još niža. Dugačke bluze izgledaju odlično na visokim osobama, a nama će dugačka tunika stvoriti nesklad proporcija koje mogu dodatno „skratiti“ noge. Dakle, uvuci krajeve košulje u pantalone kako bi kreirala iluziju dužih nogu i skrenula pažnju na struk.

Pantalone i suknje sa visokim strukom

Visoki struk će ti vizuelno izdužiti noge, a samim tim ćeš izgledati više. Pantalone skrati tako da se ti se vidi članak – na 7/8.

Da li imaš i ti svoju „caku“ kako da vizuelno izgledaš viša nego što jesi? Podeli je sa nama 🙂

Reference:

stylecraze.com

 

 

 

 

Napiši komentar

Unesi komentar!
Please enter your name here