Mkdsl, Luka Concrete i Brigand & Fluid ove nedelje u Feedback-u

-

Tradicionalno,  petak ,subota i nedelja za ljubitelje alternativnog zvuka na adresi Davidova 2, u klubu Feedback predstavljaju stanicu  za vikend partiju dobre žurke.

Ove nedelje na programu posetioce očekuju:

Petak – Mkdsl live

Mkdsl sa Peđom Milutinovićem na bubnjevima, spaja virtuoznost Peđinog baratanja palicama sa Markovim iskustvom manipulisanja zvučnom slikom, praveći nove plesne avanture. Prirodnost gruva bez kopjuterski generisanog metronoma ubacio je duh rok/pank/jazz estetike, nalik uljudnjavanju robotike.

Subota – LUKA CONCRETE

Luka Petrović prve kontakte sa elektronskom muzikom imao je u čuvenim klubovima Industria i Barutana, koje je posećivao još kao tinejdžer. Od 2000. godine počinje profesionalno da se bavi DJ-ingom i da beleži prve nastupe, a ubrzo postaje rezident svih aktuelnih klubova i festivala u Beogradu, Srbiji i regionu. Jedan je od osnivača i aktivnih članova Concrete Djz organizacije u okviru koje se pored DJ-inga i produkcije bavi organizacijom događaja. Za ovih 18 godina koliko je na sceni, odlikuje ga i studijski rad sa Concrete Djz ekipom u kome su nastala 4 EP samostalna izdanja na vinilu i preko 20 kolaboracija sa kolegama sa scene. Tokom svoje DJ karijere nastupao je na događajima sa velikim imenima svetske tehno scene kao što su Umek, Dave Clarke, The Advent, Len Faki, Marco Carola, Sam Paganini, Oscar Mulero, CJ Bolland, Dax J, Planetary Assault System, Perc, Jonas Kopp, Julian Jeweil, SNTS, Reeko, Par Grindvik, Monoloc, Kriz, Christian Wunsch, UVB, Black Asteroid, Dj Misjah, Billy Nasty, Ben Long , D.A.V.E. The Drummer, Chris Liberator, Mike Humphries, Mark Eg, David Moleon, Marika Rosa, DJ Murphy, X Dream i mnogi drugi.

Nedelja – Brigand & Fluid

Pioniri stoner / fuzz zvuka u Srbiji, Fluid ( Fluid Underground ), odavno poznati niškoj publici, će nakon godinu i kusur dana ponovo raspaliti svoje furiozne i masne rifove u klubu Feedback, te u nekih sat vremena odsvirati opus svojih energičnih hitova, probranih sa 4 albuma koja imaju iza sebe.
Fluidi će premijerno odsvirati svoj novi singl “Ja Vidim Sve” ali i par novih pesama koje su u fazi snimanja.
Glasne gitare, distorzirani bass i ubojito precizan bubanj će vas dovoljno razbuditi da vam neće trebati jutarnja kafa za radni ponedeljak koji sledi nakon svega ovoga.

Sastav BRIGAND osnovan je februara 2011. godine od strane Velibora Nikolića,
nekadašnjeg frontmena, gitariste i pevača kultnog pančevačkog sastava Jewy Sabatay.
Žanr koji bend svira je suštinski alternativni rok sa shoegaze, noise, eksperimentalnim, doom/sludge metal uticajima, prožet introspektivnim tekstovima koji tek povremeno zalaze u socijalnu tematiku. Septembra 2013. godine izlazi album prvenac “Zaplešimo Grešnici” preko izdavačke kuće iz Niša Black Planet Records, koji je pokupio jako dobre kritike i u zemlji i inostranstvu a sa njega su se izdvojili singlovi “Voleo Sam Te” i “Metak S` Mojim Imenom”, a posebnu pažnju privuklo je gostovanje kultne klavijaturistkinje i pevačice grupe Swans Jarboe u pesmi “Tri Noći”. Februara 2017. godine izlazi drugi studijski album “Daleko Je Vavilon”, takođe za Black Planet Records.