Korisna instant rešenja za jačanje samopouzdanja

devojka-osmeh-tablet

Ne postoji čovek koji je apsolutno zadovoljan sobom, počev od fizonomije do svoje ličnosti, i koji nekada, makar jednom u toku svog života, nije potrošio neko vreme, ili sredstva nastojeći da se dovede u idealno stanje. Pod idealnim stanjem najčešće se podrazumeva individualna slika savršenog sebe, od izgleda do karaktera, načina ponašanja do mesta na statusnoj lestvici.

Svaka težnja ka boljem, napredovanjem i korekcijama je u redu, ako se radi o procesu, ali sve je više nestrpljivih, ali i onih sa željama koje se kose sa prirodom koji pribegavaju instant rešenjima. I ovo je takođe u redu, ako služi svrsi- kao inspiracija, model ili za probu, ili za jednokratnu upotrebu sa nekom svrhom, ali postoje stvari u koje stvarno moramo uložiti i vreme, energiju i kapacitete ako zaista težimo ka našem viđenju idealnog.

Izdvajamo nekoliko instant rešenja za masovnu upotrebu koja, u određenim situacijama, mogu “poslužiti svrsi”, podizanju nivoa zadovoljstva sobom, samopouzdanja, ako ništa- da bi smo se, u nekom trenutku, bolje osećali.

Sočiva u boji

Oči, oblik i boja, daju pečat licu, a pogled mnogo toga može da kaže o samoj ličnosti, i stečeni rođenjem mogu se promeniti samo lekarskom intervencijom. No, za one koji bi da probaju, pre nego što se odluče na ovaj korak, kao i za one koji bi da povremeno promene nešto za sebi, na raspolaganju su sočiva u boji.

Sa dioptrijom, ili bez, sa sočivima u boji možemo da menjamo izgled, možemo da se igramo koristeći različite boje za jedno, ili oba oka. Preporučuje se da se nabavljaju u proverenim šopovima naravno, zbog zdravstvenih razloga, ali i da se ne koriste bez konsultacije sa oftamologom.

Malo ljudi se, zaista, odlučuje na hirurške intervencije promene boje očiju, pa su sočiva u boji idealno rešenje za sve koji bi voleli da svoje lice u ogledalu vide drugačijim.

Push up grudnjaci

Omiljeni komad odeće većine žena, od kada su se pojavili omogućili su da milioni pripadnica lepšeg pola odahnu sa olakšanjem. Nisu stvoreni samo za one koje su nezadovoljne veličinom grudi, već i služe i za njihovu vizuelnu korekciju, a posebno zahvalni korisnici su žene nakon porođaja, kao i dame u poznim godinama koje ne odustaju od svojih aduta.

Eseteske korekcije grudi su, posledinjih godina, uzele maha, a push up grudnjaci, pored toga što mogu da posluže u istu svrhu, mogu biti i model pre odluke o silikonskim intervencijama.

Navlake za penis

Kao što se dame “muče” sa svojim atributima, isto rade i muškarci, i to u velikom broju.  Nezadovoljstvo veličinom penisa, kao i želja da “ponos” uvek bude u “funkcionalnom stanju” rešen je pojavom navlaka za penis.

Prave se od rastegljivih i zdravstveno ispitanih materijala, navlake za penis rešavaju problem erektivne disfunkcije, produžavaju vreme erekcije što doprinosi i jačanju libida muškarca. Osim toga, uz navlaku za penis, svetlo u spavaćoj sobi sigurno ne mora da se gasi, a razmišljanja tipa “šta će misliti o meni” ostaju pred vratima iste.

Umeci za kosu

Jednako potrebni i damama i gospodi, umeci za kosu su postali popularni i u svakodnevnom look-u. Ranije je ćelavost bila isključivi problem muškaraca, dok se poslednjih decenija sa problemom proređene kose muče i dame, pa su umeci za kosu našli svoju široku primenu.

Ne samo zarad oblikovanja frizure za određenu priliku, umeci od prirodne ili sintetičke dlake mogu poslužiti i kao pripreme, i proba za intervenciju presađivanja kose.

Instant obrazovanje

Situacija: upoznavanje sa društvom u kome se ne snalazite najbolje jer ne vladate temama, a stalo vam je da budete sa njima! Prva pomoć je, naravno, guglanje tema u koje se, koliko toliko, morate uputiti da biste bili prihvaćeni. Ovakvo, instant “obrazovanje”, može da bude, ne samo “prva pomoć” već i da podstakne na dublje izučavanje, ako već želite da idete stazom koju ste izabrali.

Čitanje na brzaka, “preletanje” preko sa-žetih i skrećenih znanja može da bude i mač sa dve oštrice! Ako se već ovako pripremate da “upadnete” u određeni krug, za početak ne potežite previše informacije koje ste pokupili da neko ne krene sa ozbiljnijim pitanjima jer ćete se lako razotkriti.

Korisno za podstrekavanje radoznalost, instant obrazovanje uz pomoć interneta, može da bude vrlo  korisno ako inicira dalji rad na sebi, ali vas, takođe može zavesti da, nakon nekog vremena, pomislite da ste ekspert zaboravljajući da je za tako nešto potrebno mnogo više utrošenog vremena i energije.