• Zdravlje

Humanitarna akcija Mense Srbije „Hvala što ste dali krv, (dobili ste poklon)“ iznenađuje!

Akcija “Hvala što ste dali krv”, započeta 14. aprila 2015. godine tokom poslednjih dana daje iznenađujuće rezultate. Svi oni koji su učestvovali u njoj svojim plemenitim gestom stekli su pravo na BESPLATNO testiranje inteligencije.

Testiranje inteligencije organizuje Mensa Srbije u nedelju 19. aprila 2015. godine sa početkom u 12 časova. Testiranje će se obaviti u Gimnaziji “Bora Stanković” u Nišu.

Ovu akciju organizovali su članovi Mense Srbije u Nišu u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi u Nišu. Ideja je bila da se motiviše što više sugrađana koji bi se odlučili na ovaj plemeniti čin. Oni, ali i veliki broj redovnih davalaca krvi dobiće jedan simboličan poklon Mense Srbije: pravo na besplatno testiranje inteligencije.

– Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali našem pozivu, svima koji su pomogli da se ova ideja realizuje i promoviše. Davaoci krvi u nedelju bi trebalo samo da ponesu knjižicu davaoca krvi, lični dokument koji u sebi sadrži JMBG i tako testiranje ne plate redovnih 1000 dinara, već ga dobiju kao zasluženi poklon – poručuju iz Mense Srbije .

Osnovna ideja akcije je povećanje broja davalaca krvi. Prema dosadašnjem interesovanju očekuje se da odziv građana bude veliki.

Mensa je latinska reč za “okrugli sto”. Naziv udruženja je odabran u skladu sa njegovim principom da su svi članovi Mense jednaki. Jedini uslov za prijem je rezultat postignut na testu takav da je koeficijent inteligencije 148 ili veći po Katelovoj skali. Takav rezultat može da postigne samo 2% ukupne populacije.

Mensa u Nišu trenutno učestvuje i na Sajmu obrazovanja: Moja karijera – Moj izbor koji se organizuje u Domu vojske.

Za više informacija o ovoj akciji, Mensi Srbije i  Zavodu  možete se obratiti sledećim osobama:

• Milan Petrović, lokalni koordinator Mense Srbije u Nišu; milan.petrovic@mensa.rs
• Aleksandra Borović, Predsednica Mense Srbije; aborovic@mensa.rs

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Budimo u kontaktu

Kako prirodnom medicinom doći do zdravlja, ishrana, recepti, fitnes. Saveti za negu lica, tela i kose. Modni trendovi, lifestyle, kozmetika. Vodič za muško ženske i porodične odnose. Putovanja, zabava, kultura, posao, blogovi, korisni saveti za svakodnevni život.

Najčitanije

Pročitaj još