Humanitarna akcija “Đak đaku“ Rotarakt kluba “Niš – Univerzitet“

6

Humanitarnu akciju pod nazivom “Đak đaku“ organizuje Rotarakt klub “Niš – Univerzitet“ u cilju prikupljanja školskog pribora za učenike kojima je pomoć tog vida značajna. Akcija je prvi put organizovana tokom septembra protekle godine i budući da je naišla na odobravanje i podršku, a postignuti rezultati opravdali očekivanja.

Rotarakt klub “Niš – Univerzitet“ i ovog septembra nastavlja u istom pravcu. Ovogodišnji cilj je sakupljanje školskog pribora za učenike Osnovne škole za obrazovanje i vaspitanje dece i omladine sa smetnjama u razvoju „Smeh i suza“ iz Aleksinca, a u periodu od 5. do 12. septembra 2016. godine.

null2
Fotografije sa prošlogodišnje akcije.

U holovima osnovnih škola „Vožd Karađorđe“, „Ratko Vukićević“, „Sveti Sava“, „Stefan Nemanja“, „Sreten Mladenović Mika“, „Bubanjski heroji“, „Dositej Obradović“ i „Učitelj Tasa“, kao i u gimnazijama „Bora Stanković“, „Stevan Sremac“ i „Svetozar Marković“ postavljene su kutije za donaciju školskog pribora. Učenici, nastavnici, profesori, svi zaposleni i svi zainteresovani će upravo na ovim lokacijama moći da doniraju sveske, olovke, futrole, gumice i ostali školski pribor. Na ovaj način učenici navedenih škola sa teritorije grada Niša, a sa kojima Rotarakt klub “Niš – Univerzitet“ ostvaruje saradnju, poklanjajući školski pribor uče i na delu pokazuju kako deliti i pomagati drugima i istovremeno razvijaju osećanje humanosti i saosećanja prema onima koji imaju manje.

img_0464
Fotografije sa prošlogodišnje akcije.

Svima koji bi takođe želeli da doprinesu akciji, a nisu u mogućnosti da donaciju donesu u neku od škola ili imaju dodatnih pitanja, članovi Kluba stoje na raspolaganju na zvaničnoj Fejsbuk stranici Rotarakt kluba “Niš – Univerzitet“. U nadi da će ovogodišnji rezultate nadmašiti prošlogodišnje, a da će sakupljeni pribor olakšati školske dane učenicima kojima je namenjen, Rotarakt klub “Niš – Univerzitet’ poziva sve humane ljude da pruže podršku i priključe se akciji.