Gospodin Pinokio ,Brejkersi i prepuna Banovina za početak muzičke jeseni u Nišu

5

Tekst: Julija Krstić   Foto: Bojan Stevanović

Posle dve godine od poslednjeg nastupa u Nišu Brejkersa su se uželeli svi . Dokaz tome je sinoćnji koncert u dvorištu Univerziteta, dobro proverenoj lokaciji za muzičke sladokusce.

Može se slobodno reći da je ovog puta bilo nešto više „starije ekipe“ na koncertu ali naravno ,neminovno je kada su u pitanju bendovi ovakvog kova da publike bude svih generacija pa čak i najmlađih od svega godinu dana koji su kupili pažnju svih prisutnih.

Za dobru uvertiru Canetu i ekipi  pobrinuli su se momci iz niškog sastava Gospodin Pinokio koje domaća publika nije imala prilike skoro da čuje ali taman dobro upakovana kombinacija ova dva sastava doprinela je da krcata Banovina bude i više nego zadovoljna na kraju večeri. 

Dobro raspoložen bend i publika u skoro dva sata svirke proputovali su kroz ceo  muzički opus od starih numera, novih , pesama dobro poznatih svima pa čak i par sporijih pesama koje se ne mogu čuti na svakoj njihovoj svirci. Tako su se mogle čuti : „ Hocu da znam“, „Kreni prema meni“, „Hipnotisana gomila“ , „Sirotinjsko carstvo“ , „Sitna lova“ , „Mesečeva kći“, „ Dugo te nema“, „Noćas u gradu“ i mnoge druge.

Ono po čemu je frontmen grupe „Partibrejkers“ prepoznatljiv jesu komentari u pauzama između numera koji katkad mogu biti brutalni na račun društva i ono što nas okružuje a da je sinoćnja publika u Nišu zračila nekom posebnom energijom Canetu je za samu završnicu svirke nakon bisa ostalo samo da kaze „Južnjaci, nemojte se ugasiti!“

Napiši komentar

Unesi komentar!
Please enter your name here