Godišnja izložba Foto kluba “Suva Planina” i retrospektiva radova Radula Perišića

Godišnja izložba fotografija Foto kluba “Suva Planina” i niškog umetnika Radula Perišića bićeotvorena u sredu 12. decembra od 17 sati u Galeriji Društva Arhitekata Niša.

Najavljeni su izlagači iz zemlje i inostranstva, kao i retrospektiva niškog fortografa koji će seniškoj javnosti predstaviti u okviru posebnog dela izložbe. Nosioc ovogodišnje izložbe je Radule Perišić sociolog i fotograf koji je svojim radom spojio ovedve društvene sfere prikazujući fotografijom probleme marginalnih grupa, specifičnihpotkulturnih grupa, ali beležeći i vedrije stvari društvenih odnosa i društvenih događaja.

Član je foto kluba “Suva planina“ od njenogovog osnivanja. Baveći se fotografijom više od dve decenijeRadule je učestvovao na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a fotografije su su muobjavljivane i u domaćim i stranim medijima.

Kao foto klub, koji je u svojoj osnovi nastao od grube entuzijasta udruženja esperantista, nasvojim godišnjim izložbama jedan deo prostora odvojen je za promociju esperanta. Svake godineizložba ima drugačiji karakter, od tematskih do slobodnih tema. Takođe ostavlja prostora da senjeni članovi promovišu kroz deo samostalne izložbe tj. samostalnog dela u okviru klubskeizložbe.Foto klub “Suva Planina” je zvanično formiran 2006. godine, sa osnovnom idejom da se unutarnjega druže fotografi iz svih sfera fotografije, bilo da su oni profesionalci ili ameteri, a sa svrhomrazmene iskustava i druženja. Klub od tada krajem svake godine organizuje klubsku izložbufotografija međunarodnog karaktera.

Budimo u kontaktu

Kako prirodnom medicinom doći do zdravlja, ishrana, recepti, fitnes. Saveti za negu lica, tela i kose. Modni trendovi, lifestyle, kozmetika. Vodič za muško ženske i porodične odnose. Putovanja, zabava, kultura, posao, blogovi, korisni saveti za svakodnevni život.

Najčitanije

Pročitaj još