Beograd–Bar na Gardijanovoj listi „spektakularnih putovanja“

Britanski magazin Gardijan, uvrstio je prugu Beograd–Bar u listu „najspektakularnijih putovanja vozom za koje verovatno nikad niste čuli“.

Gardijan je napravio listu od 10 realacija koje se prelaze staromodnim vozovima, a koje nisu toliko poznate. Tu su se našle pruge iz Ekvadora, Kanade, Australije, Francuske, Madagaskara, Japana, Brazila, Šri Lanke, Austrije, ali i svima nama poznata pruga između Beograda i Bara.

Pruga Beograd–Bar duga je 476 km, a Gardijan navodi da vas na tom putu čeka prolazak kroz oko 250 tunela i preko 400 mostova. Posebno su naveli spektakularan pogled sa vijadukta Mala Rijeka, visokog 200 metara i dugog pola kilometra.

Razumljivo je zašto stranci vide egzotiku u ovoj destinaciji, ali pitanje je da li isto tako misle i ljudi sa ovih prostora, koji su se više puta „klackali“ satima po ovoj pruzi.

Foto: flickr.com/Fearless Fred

Izvor: www.b92.net

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Budimo u kontaktu

Kako prirodnom medicinom doći do zdravlja, ishrana, recepti, fitnes. Saveti za negu lica, tela i kose. Modni trendovi, lifestyle, kozmetika. Vodič za muško ženske i porodične odnose. Putovanja, zabava, kultura, posao, blogovi, korisni saveti za svakodnevni život.

Najčitanije

Pročitaj još