Upakujte poklon na sasvim poseban način

Podeli sa prijateljimaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Činjenica da originalno pakovanje može da privuče kupca, doda vrednost proizvodu, pomogne kreiranju i promociji brenda, opšte je poznata stvar i predmet detaljnih analiza stručnjaka iz oblasti marketinga i dizajna. Nešto slično događa se i sa pakovanjem poklona koje darujemo. Kreativan omot u koji smo uložili lični trud ostavlja poseban utisak, dugo se pamti i može da od sasvim obične sitnice napravi iznenađenje u svakoj prilici. Prenosimo, zato, neka od najinteresantnijih rešenja, koja mogu odmah da se primene ili da podstaknu razmišljanje i ideje za još originalnije varijante.

Kutija u belom papiru, a zatim…

Bela ili druga neutralna podloga, kao, na primer, pak-papir, najbolji je način da testiramo svoju kreativnost. Sa braon natron papirom takođe se može eksperimentisati. Evo i nekih predloga.

Zalepite selotejpom za pakovanje nekoliko flomastera ili voštanih bojica jednu do druge i na belom omotu kutije ispišite poruku primaocu – „oboji me“.

Zamislite da je pakovanje glava i nacrtajte sami oči, usta, možda i brkove, u zavisnosti od prilike, osobe kojoj se poklon daje i poruke koja se dodatno prenosi.

Veoma interesantna rešenja mogu da se postignu sa različitim pantljikama preko kutije sa poklonom. Zavežite oko kutije komade raznobojne vunice, koje svi imamo negde u kući. Postavite ih veoma blizu jedan do drugog tako da izgledaju kao ukrasna traka željene širine. Ovaj način je posebno prikladan za novogodišnje i poklone u zimskom periodu. Umesto vunice u obzir mogu da dođu sve ostale trake od čipke, pliša i slične, koje se inače koriste kao aplikacije na odeći, ili njihova kombinacija.

Nabavite širu providnu selotejp traku, može da posluži i providni plastični tapet, i zalepite je na kutiju upakovanu u beli papir, preko posutih konfeta različitih oblika i boja.

Svima dobro poznata veština sečenja papira, koja je zabava na najranijem uzrastu, može da posluži i za ukrašavanje poklona. Kada se papir nekoliko puta presavije, zaseče i iseče nasumice, a zatim razvije, dobijaju se interesantni efekti u obliku cveta ili pahuljice sa simetričnim otvorima. Ukoliko se napravi od papira jarkih boja, jednostavno se može postaviti preko belog omota i odozgo više puta unakrst pričvrstiti tankim kanapom.

Veoma dekorativno i elegantno može da izgleda beli paket, više puta obmotan taknim belim kanapom koji pridržava umetnutu zimzelenu grančicu tuje ili ruzmarina.

Za ukrašavanje veće i dovoljno čvrste kutije sa poklonom mogu čak da posluže i lego kocke, bez obzira da li čine sadržaj paketa ili ne. Pokušajte da od njih napravite interesantnu konstrukciju i lepkom je pričvrstite za površinu.

Poklon donosi plišana igračka

Ukoliko se radi o poklonu malih dimenzija, dar za dete ili blisku odraslu osobu, u paketiću, može se kanapom jednostavno zavezati za leđa plišane žirafe, medvedića, slončeta ili druge igračke i tako uručiti. U obzir dolaze i druge kombinacije, pa se tako može kraj trake kojom je poklon obavijen fiksirati kod usta plišane životinje, kako bi je ona „donela“.

Obična kutija sa poklonom može se upakovati i u omot od tekstila. Na primer šarenu maramu, prikladno savijenu i zavezanu u mašnu. Japanci za ovaj način pakovanja, promovisan i kao ekološki pogodan, imaju poseban naziv – furošiki. Tradicionalno je prisutan i, slično kao origami, ima razrađena uputstva za različite finalne rezultate.

Interesantni efekti dobijaju se korišćenjem korpica od hartije, za sitne kolače, različitih veličina. Stavljene jedna u drugu, one mogu da izgledaju kao cvet, koji zatim treba pričvrstiti na kutiju.

Ukoliko ste precizni i vešti sa makazama i lepkom, od rebrastog kartona se mogu napraviti originalna pakovanja za saksiju sa cvećem, flašu pića ili sličan poklon koji je teško upakovati u kutiju.

Postoji i jedan krajnje jednostavan način. Veoma tankom linijom na jednobojnom neutralnom papiru za pakovanje iscrtajte srca, skalpelom isecite zakrivljeni oblik polovine srca, a zatim ga savijte prema spolja. Ukoliko poklon uvijete u svetlucavi papir, ili vam ga tako upakuju u prodavnici, dodajte preko i svoje pakovanje sa otvorenim srcima.

Svi navedeni predlozi jasno pokazuju da maštovitost u pakovanju nema granice. Sam poklon, koristan ili prigodan komad, može se nabaviti i putem interneta i stići na kućnu adresu. Domaćih online megamarketa sa povoljnom ponudom sve je više, primer je zemunski Vendor, gde se mogu pronaći i neki od artikala koji će pomoći u pakovanju. Ukoliko poklon ne planirate u poslednji čas, pa možete pričekati da stigne, tu su najpoznatiji inostrani sajtovi Amazon ili eBay.

A zatim, vreme iskoristite da od čina darivanja dragoj osobi napravite izuzetan događaj.

Podeli sa prijateljimaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *