Stipendija za godišnji program razmene u Holandiji za školsku 2016-2017.

Podeli sa prijateljimaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Interkultura raspisuje konkurs za jednu stipendiju za godišnji program razmene učenika srednjih škola u Holandiji u školskoj 2016-2017. u iznosu od 2000 evra. Puna cena programa iznosi 5650 evra i u potpunosti pokriva troškove učešća u programu razmene, avionsku kartu i međunarodno zdravstveno osiguranje. Učenik plaća razliku do pune cene programa. Detaljne informacije o programu možete pogledati OVDE.

Uslovi konkursa
Pravo da konkurišu imaju učenici koji su:
•    državljani Republike Srbije, koji imaju prebivalište u Srbiji i pohađaju školu u Srbiji
•    rođeni između 19.11.1998. i 19.08.2001.
•    redovni učenici srednje škole
•    u školi postigli minimum vrlo dobar uspeh u poslednje dve školske godine
•    aktivni u školi i vanškolskim aktivnostima

Način prijavljivanja
Zainteresovani kandidati treba da:
1.    popune detaljnu onlajn prijavu ‒ registracija i pristup prijavi vrši se preko sajta Interkulture www.afs.org.rs.
2.    napišu esej na temu „Kako želim da predstavim Srbiju u drugoj zemlji?“ dužine između jedne i dve kucane strane i pošalju ga mejlom na milena.miladinovic@afs.org. U mejlu napisati ime, prezime i naznačiti za koju stipendiju se kandidat prijavljuje.
Rok za prijavljivanje je 1. decembar 2015.

Izbor stipendista
Svi kandidati koji ispunjavaju formalne uslove konkursa biće pozvani na selekciju u decembru. Obaveštenje o užem izboru kandidata biće poslato svim učesnicima selekcije u februaru, nakon čega će biti obavljeni individualni razgovori sa kandidatima koji uđu u uži izbor. Konačni rezultati selekcije biće obavljeni u martu.

Podeli sa prijateljimaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *