Evo kako možete pokazati da vam se jelo dopalo ili ne, a da ne koristite reči (FOTO)

Podeli sa prijateljimaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Za sebe mislite da ste lepo vaspitani, kulturni, da znate kako se treba ponašati, izražavati, izgledati i komunicirati u gotovo svakoj situaciji. A, da li ste se ikada zapitali šta poručuje položaj viljuške i noža u kojem ih ostavite nakon jela u restoranu?

Evo odgovora na to pitanje:

 

  • Kada viljuška i nož stoje u tanjiru u obliku obrnutog slova V to znači da vam je potreban ODMOR.
  • Ukoliko želite da poručite da ste završili sa predjelom i da želite da pređete na naredno posluženje, potrebno je da viljušku i nož prekrstite, kao da pišete znak plus (+).
  • Kada želite da pokažete da vam se jelo dopalo, postavite paralelno viljušku i nož na tanjiru u obliku znaka za jednako (=).
  • Da ste završili sa jelom, tj. ako želite da pokažete da ste se prejeli, postavite viljušku i nož vertikalno sa vrhovima okrenutim od sebe (↑↑).
  • Kada “probodete” viljušku nožem u obliku obrnutog V time poručujete da ste se pokajali što ste se uopšte odlučili za to jelo jer vam se uopšte nije svidelo 🙂 .

 

994210_680714638611895_156081634_nFoto: Facebook/ Feel Desain

Setite se ovoga kada neredni put budete posetili neki restoran i pazite u kom položaju ćete ostaviti svoj pribor. A do tada – PRIJATNO!

Izvor naslovne slike: www. slimandtrimmeals.com

Nikola Blagojević

Podeli sa prijateljimaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *